مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرخه
کشت آزمایشی کنجد در سرخه؛ راهکاری برای عبور از بحران آب

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهادکشاورزی و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان، «عباس غفوریان» مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرخه در این رابطه اظهار داشت: این برنامه با هدف ترویج و جایگزینی گیاهان مقاوم به کمآبی همچون کنجد به جای محصولات پرآببر طراحی و اجرا شده است. وی افزود: نیاز
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهادکشاورزی و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان، «عباس غفوریان» مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرخه در این رابطه اظهار داشت: این برنامه با هدف ترویج و جایگزینی گیاهان مقاوم به کمآبی همچون کنجد به جای محصولات پرآببر طراحی و اجرا شده است.
وی افزود: نیاز آبی کنجد در هر هکتار تنها ۳۵۰۰ تا ۴۵۰۰ مترمکعب است، در حالی که محصولات پرآببر در شرایط مشابه به بیش از ۸۰۰۰ تا ۹۰۰۰ مترمکعب آب نیاز دارند. این تفاوت چشمگیر، نقش کلیدی کنجد را در مدیریت مصرف آب و افزایش پایداری تولید در مناطق خشک و نیمهخشک نشان میدهد.
غفوریان خاطرنشان کرد: در بخش آموزشی این برنامه، شرکتکنندگان با اصول علمی کاشت، داشت و برداشت کنجد، روشهای مدیریت تغذیه، کنترل آفات و همچنین مزایای استفاده از سیستم آبیاری قطرهای آشنا شدند.
وی ادامه داد: در ادامه، بازدید میدانی از مزرعه یک هکتاری کشت آزمایشی کنجد انجام و وضعیت رشد و سازگاری این گیاه با شرایط اقلیمی منطقه مورد ارزیابی مثبت قرار گرفت.
مدیر جهاد کشاورزی سرخه در بخش دیگری از سخنان خود به ارزش غذایی و اقتصادی کنجد اشاره کرد و گفت: دانههای کنجد سرشار از روغنهای مفید، پروتئین گیاهی، کلسیم، آهن و ویتامین E هستند و از آن در صنایع غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی استفاده میشود. همچنین این محصول، ماده اولیه essential در تولید حلوا ارده و شیرینیهای سنتی ایران است.
غفوریان در پایان تأکید کرد: اجرای موفق این طرح آزمایشی میتواند زمینهساز توسعه کشت کنجد در سرخه و سایر شهرستانهای استان سمنان باشد و الگویی عملی برای کشاورزی پایدار، صرفهجویی در منابع آبی و افزایش درآمد کشاورزان منطقه ارائه دهد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰