مدیر اداره جهاد کشاورزی سرخه
کشت آزمایشی کنجد در سرخه

عباس غفوریان، رئیس جهاد کشاورزی سرخه، از اجرای کشت آزمایشی کنجد در این شهرستان خبر داد و تاکید کرد این طرح با هدف کاهش مصرف آب، افزایش پایداری کشاورزی و ترویج گیاهان مقاوم به خشکی انجام شده است.
عباس غفوریان در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی سرخه آنلاین اظهار داشت: «کشت آزمایشی کنجد در سرخه، گامی مهم برای بهینهسازی مصرف آب و ترویج گیاهان مقاوم به خشکی به شمار میرود.»
وی ادامه داد: «این برنامه شامل برگزاری کلاسهای آموزشی و بازدید میدانی در منطقه بیابانک است و با حضور کارشناسان جهاد کشاورزی و محققان مرکز تحقیقات کشاورزی استان سمنان برگزار شد.»
غفوریان تاکید کرد: «کنجد به دلیل نیاز آبی کمتر نسبت به محصولات پرآببر، گزینه مناسبی برای مناطق خشک و نیمهخشک است و میتواند پایداری کشاورزی را در این مناطق افزایش دهد.»
وی توضیح داد: «بررسیها نشان میدهد هر هکتار کنجد به حدود ۳۵۰۰ تا ۴۵۰۰ مترمکعب آب نیاز دارد، در حالی که محصولات پرآببر در شرایط مشابه مصرف آب بیش از دو برابر دارند.»
غفوریان افزود: «در بخش آموزشی، کشاورزان با روشهای کاشت، داشت و برداشت کنجد، آشنایی با مدیریت تغذیه، کنترل آفات و آبیاری قطرهای آموزش دیدند و توانمندیهای عملی خود را افزایش دادند.»
وی ادامه داد: «بازدید میدانی از مزرعه یک هکتاری، نشان داد کنجد با شرایط اقلیمی شهرستان سازگاری دارد و رشد مناسبی نشان میدهد، بنابراین قابلیت توسعه در سایر مناطق سرخه نیز وجود دارد.»
غفوریان درباره مزایای تغذیهای کنجد گفت: «دانههای این گیاه غنی از پروتئین گیاهی، کلسیم، آهن و ویتامین E هستند و روغن آن در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی کاربرد فراوان دارد.»
وی افزود: «کنجد همچنین در تولید حلوا، ارده و شیرینیهای سنتی ایرانی نقش مهمی دارد و توسعه کشت آن میتواند به افزایش درآمد کشاورزان کمک کند.»
غفوریان در پایان گفت: «اجرای موفق این طرح میتواند نمونهای عملی از کشاورزی پایدار، صرفهجویی در مصرف آب و ترویج گیاهان کمآببر در شهرستان سرخه و استان سمنان باشد.»
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰